Slider

Rockefeller University

New York

Extensive refurbishments took place at Rockefeller University between April 2008 and March 2010. As a interior fittings specialist with a good international network, Hoffmann Interior was the perfect partner for the implementation of the refurbishment measures in the area of the redesigned atrium. The associated staircase interconnects the two university buildings after the refurbishment. In this context, the company had to realise panelling for the staircase spanning over seven floors.

The ellipse-shaped foundations of the staircase presented specific challenges in doing this: from the second floor upwards, the space becomes funnel-shaped. In addition, the panelling had to take account of the natural light illuminating the atrium through a large glass frontage.

The specialists at Hoffmann Interior chose a variant with solid wooden bars for the beams. These were tested beforehand as a prototype model and proved to be ideal. So natural light also reaches the rear part of the building.

Software that was developed specifically for the project translated the fabricated 3D models from the AutoCAD into CNC-based programming language. The great advantage: millimetre-precision work with a consistent reduction in errors. The selected, seemingly organic design technology adapts perfectly to the colour schemes and spatial conditions. All the vertical beams are slightly angled and give the impression that the entire design is made from a single piece – from the basement through to the ceiling. The project was able to be completed in the designated time frame in seamless cooperation with the other trades.

 
 
Rockefeller University
Jutta Feldkamp

International Sales

Jutta Feldkamp - Contact Person

Contact


We are happy to help you: simply send us a short message and we will get back to you promptly.


Mail: jutta.feldkamp@hoffmann-interior.com

V-Card Download
With the V-Card you have all the contact information directly in your phonebook.